Evenementen - Hotel Renesse
Lees meer

Evenementen

Zeeland barst van de evenementen!

Zeker in de zomermaanden is er een overdaad aan feesten en festivals die je kunt bezoeken. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival, er zijn verschillende jazzfestivals en talloze kunstroutes. En dan zijn er nog kermissen, visserijfeesten- en havenfeesten.

Concert at Sea

Concert at Sea is het grootste popfestival van Zeeland. Het festival op de Brouwersdam (op 3 km van Hotel Renesse) trekt jaarlijks tienduizenden mensen. Mede-organisator Bløf speelt een belangrijke rol, net als de vele muzikale vrienden van de Zeeuwse band…

lees meer

Fjoertoer Renesse

De FjoerToer Renesse biedt een spektakel voor iedereen. Afstanden van 21km, 15km en 7,5km door de “Kop van Schouwen” met als finishlocatie het gezellige centrum van Renesse.

Het traject loopt hoofdzakelijk door de pure natuur zoals die rond Renesse overvloedig aanwezig is. Bossen, duinen en stranden zijn betrokken in de route en voor de 21km lopers start de FjoerToer op de indrukwekkende Oosterscheldekering. Alle verrassingen onderweg zijn gebaseerd op licht, beeld en geluid en komen het best tot hun recht in de schemering en het donker. de Fjoertoer start dan ook in de middag en eindigt in de avonduren.

lees meer

Markten

Bijzonder populair zijn de markten die in Renesse worden gehouden. Allereerst is er de weekmarkt, iedere woensdag van 08:00 uur tot ongeveer 15:00 uur. Daarnaast worden diverse extra (avond) markten georganiseerd waarop veel stands staan met toeristische producten en demonstraties. Vooral de nachtmarkten, die tot middernacht duren, worden enorm druk bezocht. Al deze markten worden rond de kerk in het centrum van Renesse gehouden.

lees meer

Halve van Renesse

In eerste instantie is gekozen voor een halve marathon omdat deze afstand voor zowel hardlopers als wandelaars aantrekkelijk is. De loop begint en eindigt in het gezellig drukke centrum van Renesse. De eerder genoemde vuurtoren fungeert als keerpunt. Zowel de heen- als de terugweg voert langs schitterende plekken en gaat zowel over verharde als onverharde gedeelten. De Halve van Renesse is een jaarlijks terugkerend evenement geworden, waaraan honderden hardlopers en wandelaars van heinde en ver kunnen deelnemen.

lees meer

Straô

Straô is de benaming van een folklore die nog uitsluitend in de westhoek van Schouwen Duiveland Zeeland voorkomt.De datum was tot ver in de 70-er jaren van de 20e eeuw als volgt: De eerste Straô valt op maandag in de week voor de Vasten te Renesse. Op maandag voor Vastendag is het te Haamstede, Burgh en Westenschouwen gezamenlijk en daarna volgen de andere dorpen beurtelings op maandag of zaterdag.

lees meer

Havendagen Zierikzee

Jaarlijks terugkerend evenement rond de haven van Zierikzee. Muziek, markt met streekproducten, folklore, vuurwerk en feestavonden.

lees meer

Jazz by the Sea

Hét Jazzfestival met uitzicht op zee! Het is een internationaal oude stijl jazzfestival langs de kust van Walcheren, van Vlissingen tot Veere, elk jaar de 3e week van September.

lees meer

Zeeland Nazomer Festival

Het Zeeland Nazomerfestival brengt van eind augustus tot begin september twee weken lang theater en dans op verrassende locaties verspreid over Zeeland. Denk aan een opera in een korenveld of een toneelstuk op een verlaten scheepswerf.

lees meer